احداث دو محور ریلی مهم شمال و جنوب کشور با همکاری شبکه بانکی و بازار سرمایه - پایگاه خبری خودروهای تجاری سیونا | پایگاه خبری خودروهای تجاری سیونا
  • امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
18
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:

احداث دو محور ریلی مهم شمال و جنوب کشور با همکاری شبکه بانکی و بازار سرمایه

  • کد خبر : 11213
  • ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۳
احداث دو محور ریلی مهم شمال و جنوب کشور با همکاری شبکه بانکی و بازار سرمایه

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی گفت: سرمایه مورد نیاز احداث راه‌آهن شیراز به بوشهر و راه‌آهن گرگان – بجنورد – مشهد از طریق فاینانس داخلی و بازار سرمایه کشور تأمین خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری خودروهای تجاری (سیونا)، امیرمحمود غفاری، معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درخصوص آخرین تصمیم‌گیری‌ها در جلسه بررسی راهکارهای تأمین سرمایه دو طرح مهم ریلی کشور اظهار داشت: فرایند بخشی از تأمین مالی دو طرح ریلی احداث راه آهن شیراز به بوشهر و راه آهن گرگان – بجنورد – مشهد بر اساس موافقتنامه‌ها و مجوزهای قبلی از طریق فاینانس خارجی در دستورکار است.
وی افزود:‌به همین خاطر و به موازات این مساله و با هدف تأمین بخش ریالی طرح‌ها این وزارتخانه سازوکار تأمین سرمایه مورد نیاز احداث و تکمیل این طرح‌ها را از طریق بازار سرمایه و ماده (۵۶) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت فعال می‌کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ضمن اینکه چنانچه سرمایه‌گذاران خارجی که طبق توافقات قبلی مقرر است نسبت به سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها اقدام کنند، نسبت به انجام توافقات قبلی به هر دلیلی از جمله تحریم‌های ظالمانه آمریکا تعلل کنند، این آمادگی وجود دارد جای خالی آن‌ها از طریق بازار سرمایه داخلی به طور کامل پر شود.
وی ادامه داد: در این جلسه که با حضور تعدادی از استانداری‌ها، سازمان برنامه و بودجه کشور، برخی از بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، آغاز فرایند جذب سرمایه از طریق مشارکت بانک‌ها و بورس اوراق بهادار کشور منوط به صدور مجوزهایی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی است.
غفاری تصریح کرد:‌ با توجه به احجام ریالی و ارزی بالای مورد تقاضا در اجرای این طرح‌ها در نظر است از طریق ایجاد بسته‌های سرمایه‌گذاری با مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های داخلی و تأمین سرمایه از طریق انتشار و عرضه اوراق بهادار اقدام شود.
وی با بیان اینکه اتمام مراحل اجرایی این طرح‌ها به اعتباری بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد، خاطر نشان ساخت: همکاری استانداری‌های کشور در ایجاد کنسرسیوم‌های بانکی، استملاک اراضی از طریق مشارکت‌های مردمی، همکاری وزارت نفت در احداث راه آهن شیراز – بوشهر و نهایتا تدوین یک برنامه عملیاتی و اقدامی جهادی در اجرای ساخت این محورهای مهم ریلی کشور راهگشا خواهد بود.
وی توجه به راه‌آهن گرگان – بجنورد- مشهد را به دلیل تقاضای بالای سفرهای زیارتی وگردشگری، حجم ترانزیت باری محور شمالی بین کشورهای آسیای میانه با کشورهای ترکیه، عراق، اروپا و چین و هند، توسعه و ارتقای مناطق محروم حاشیه این محور در استان‌های گلستان، خراسان شمالی بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: با توجه به تقاضای بالای حمل‌ونقل در این کریدور، تکمیل و بهره‌برداری از این مسیر سالانه به جابه‌جایی حدود ۲ میلیون نفر مسافر و حمل ۳.۵ میلیون تن بار درسال خواهد انجامید.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص اهمیت محور ریلی شیراز – بوشهر نیز اظهار داشت: احداث این راه-آهن به طول ۴۵۰ کیلومتر اهداف مهمی همچون انتقال بار و مسافر از جاده به راه‌آهن، صرفه‌جویی انرژی و ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال و ارتقاء شاخص‌های حمل و نقل ریلی، اتصال مرکز استان بوشهر به عنوان یک قطب اقتصادی به شبکه ریلی کشور، ایجاد مراکز ترانزیتی شمال و جنوب و همچنین اتصال کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه اقتصادی عسلویه به کشورهای اروپایی را میسر می‌سازد.

لینک کوتاه : https://cvna.ir/?p=11213

برچسب ها

اخبار مرتبط

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰