به گزارش پایگاه خبری خودروهای تجاری (سیونا)، همزمان هم موضوع تغییر مسیر هواپیمای استانبول-تهران شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاین به دلیل شرایط نامناسب جوی برای فرود در فرودگاه امام پیش آمد و خلبان این پرواز تصمیم گرفته بود، در فرودگاه باکو به عنوان فرودگاه جایگزین فرود آید.
در همین راستا شایعهای مطرح شد که هواپیمای ترکیش ایرلاین به دلیل شنیده شدن همین صدای آژیر، تغییر مسیر داده و به فرودگاه باکو رفته است؛ در واقع از دید شایعه کنندهها خلبان صدای آژیر را در پرواز خود شنیده است و سپس تصمیم به تغییر مسیر میدهد، در حالی که مدیریت پروازها تحت کنترل مرکز کنترل فضای کشور است و این مرکز مدام با هواپیماهایی که بر فراز کشورمان پرواز دارند، در ارتباط است.
به هر حال به دلیل شرایط نامناسب جوی خلبان هواپیما در راستای ایمنی پرواز، تصمیم به فرود در فرودگاه آلترناتیو (جایگزین) میگیرد و فرودگاه باکو یکی از فرودگاههای جایگزین این پرواز است.
* شرایط جوی نامساعد و وجود ابرهای خطرناک دلیل تغییر مسیر هواپیمای ترکیهای
طبق اعلام مدیر روابط عمومی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در چنین شرایطی فقط خلبان است که میتواند بر اساس قانون تصمیم بگیرد که می تواند فرود بیاید یا خیر و به دلیل شرایط جوی نامساعد و وجود ابرهای خطرناک CB این خلبان تصمیم گرفته که به سمت باکو برود و اعلام کرد که پس از مساعد شدن آب و هوا دوباره به فرودگاه امام خمینی (ره) باز خواهد گشت.
به گفته حسینی پس از فرود نیامدن هواپیمای ترکیش ایر، با مساعدتر شدن شرایط جوی دیگر پروازها در این فرودگاه به زمین نشستند که میتوان به فرود ایران ایر و فرود هواپیمای هواپیمای استانبول-تهران ماهان اشاره کرد.
وی همچنین تأکید کرد: سایت فرودگاه امام خمینی (ره) از دسترس خارج نشده بود و قطع هم نبود.
* سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۲ فرودگاه اصفهان و باکو فرودگاه جایگزین پرواز تهران-استانبول ترکیش
محمد حسن ذیبخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی، در این باره به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: مردم به شایعات توجه نکنند، به دلیل شرایط نامناسب جوی هواپیمای ترکیش ایرلاین که قرار بود در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین بنشیند، طبق روال همه پروازها که با شرایط نامناسب جوی در فرودگاه مقصد مواجه میشوند، فرودگاه جایگزین را انتخاب میکند و به باکو میرود و آنجا بر زمین مینشیند.
وی گفت: مدیریت راهبری هواپیما با خلبان است و خلبان تشخیص داده است، به دلیل شرایط نامناسب جوی و حفظ ایمنی پروازِ خود در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشیند و به فرودگاه باکو به عنوان فرودگاه جایگزین تعیین شده از قبل، برود.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اضافه کرد: این هواپیما دو فرودگاه آلترناتیو (جایگزین) داشت که میتوانست در صورت بروز هرگونه مشکل در فرودگاه مقصد نظیر همین شرایط نامناسب جوی، در این دو فرودگاه به زمین بنشیند، یکی فرودگاه اصفهان بود و یکی دیگر فرودگاه باکو، تشخیص خلبانی این بود که در فرودگاه باکو به زمین بنشیند.
ذیبخش اظهار کرد: این پرواز حدود ساعت ۲ بامداد شب گذشته مجددا به سمت فرودگاه امام خمینی (ره] پرواز کرد و پس از فرود، مسافران خود را در این فرودگاه پیاده کرد.
وی افزود: نماینده شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاین از شب گذشته درگیر مدیریت این موضوع بود و در حال حاضر هم به دلیل تمام شدن زمان کرو پروازی فعلی و تا تعیین کرو پروازی بعدی، مسافرگیری شرکت هواپیمایی ترکیش انجام نمیشود، اما این موضوع موقتی است و به زودی درست میشود.
* معاون حمل و نقل وزیر راه: صدای آژیر بامداد امروز مربوط به ترکیدگی ترانس در غرب تهران
همچنین شهرام آدم نژاد، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، در این باره به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: طبق پیگیری که کردم شنیده شدن صدای آژیر بامداد امروز مربوط به ترکیدگی ترانس در غرب تهران در حوزه وزارت نیرو بوده است.
وی همچنین به گفته های امروز معاون امنیتی استانداری تهران اشاره کرد، مبنی بر اینکه «صدای بلند آژیر خطر در غرب تهران اختلال در سیستم صوتی یکی از سازمانها در شهرک آزمایش» بوده است.
چرا خلبان پرواز استانبول-تهران «فرودگاه باکو» را انتخاب کرد
بامداد امروز صدای آژیر بلند و طولانی در غرب تهران خصوصا شهرک ژاندارمری و بلوار مرزداران شنیده شد.
لینک کوتاه : https://cvna.ir/?p=13390