سخنگوی شورای رقابت تأکید کرد: شورا از واردات خودرو حمایت میکند تا بازار تنوع و تکثر پیدا کند و به تعادل برسد.
به گزارش پایگاه خبری خودروهای تجاری (سیونا)، سپهر دادجوی توکلی با بیان اینکه شورای رقابت همواره بر واردات تأکید داشته و به شدت پیگیرِ واردات خودرو بوده است، گفت: واردات خودرو ابزاری است که موجب تعادل بخشی در بازار عرضه و تقاضا خواهد شد. برخی مشکلات وجود دارد که شاید بهانهای برای کند شدن واردات باشد؛ از اینرو شورای رقابت طی مصوبهای سعی در تسهیلِ واردات و نرخگذاری دارد.
سخنگوی شورای رقابت تأکید کرد: شورای رقابت برای تعادل بخشی به عرضه و تقاضا، تصور میکند اکنون این بالانس شکلی متعادل ندارد. بنابراین شورای از واردات خودرو حمایت میکند تا بازار تنوع و تکثر پیدا کرده و به تعادل برسد.
توکلی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتوگو تأکید کرد: امروز هم برای واردات دیر نیست و نباید بهانهای برای این کار وجود داشته باشد.
سخنگوی شورای رقابت خاطرنشان کرد: حتی اگر امروز واردات انجام گیرد، به فرایند عرضه و تقاضا و شکستن انحصار کمک خواهد کرد.
توکلی در پاسخ به سؤالی درباره وارداتِ خودرو به هر صورت و شکل گفت: برای تنظیم بازار، به تزریق خودرو نیازمندیم؛ اما شورای رقابت صرفاً دستورالعملهایی صادر میکند تا بازار از شکل کنونی خارج شود.
وی تأکید کرد: عبارتِ واردات به هر شکلی به معنای ورود هر نوع خودرویی به کشور نیست؛ بلکه تنظیمگرانِ فنی تدابیر ویژهای در نظر میگیرند تا به اصل موضوع خدشهای وارد نشود.
توکلی ادامه داد: واردات باید انجام شود و این کار با هر تدبیری و با در نظرگیری شرایط ارزی و مصرفی و نوع کالای وارداتی باید اتفاق افتد. بازار به تعادل و تنوع بیشتر نیاز دارد؛ خلاصه در زمینه خودروهای اقتصادی که اقشار ضعیفتر توان استفاده از آن را داشته باشند و خودرو بهراحتی در اختیارشان باشد و سخن بنده، ناظر بر این قضیه است!
واردات خودروی کارکرده جایز نیست
در ادامه سید محمد روحالامین – کارشناس صنعت خودرو – با بیان اینکه تعادل در بازار خودرو به هر شکل ممکن نیست، افزود: شخصاً واردات خودروی کارکرده را به طور مطلق رد میکنم.
وی افزود: زیر ساخت و قطعات برخی برندها در کشور وجود ندارد که گریبان مصرفکننده را میگیرد.
روحالامین ادامه داد: در برخی سازمانها برای شناسایی شماره شاسی خودروهای داخلی هم به مشکل بر میخوریم؛ حال تصور کنید خودرویی که ۵ سال در خارج کشور کارکرده، باید با چه سازوکار و برنامهای مورد راستیآزمایی قرار گیرد!؟ همچنین زنجیره تأمین، خدمات و قطعات و پشتیبان فنی نیز مطرح است. این خودروها گارانتی ندارند و ازاینرو کاملاً با واردات چنین خودروهایی مخالف هستیم.
وی تأکید کرد: فاصله ما با صنعت خودرو در دنیا روبهافزایش است؛ چون ظرف چند ماه شاهد تغییرات بسیاری در خودروهای روز دنیا هستیم.