به گزارش پایگاه خبری خودروهای تجاری (سیونا)، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پس از دریافت اخبار ضد و نقیض مبنی بر مشکلات جایگاهداران سوخت و همچنین کمبود سوخت در جایگاه ها، از چند جایگاه سوخت در شهر تهران بازدیدی داشتیم.
ابتدا به یک جایگاه سوخت عرضه کننده گازوئیل در محدوده پایانه مسافربری جنوب مراجعه کردیم. اتوبوسها بدون هیچگونه مشکلی مشغول پر کردن باکهای خود بودند و رانندهها هم از خدمات رسانی این جایگاه رضایت داشتند.
یکی از کارگران این جایگاه ضمن بیان این که کارکنان جایگاههای سوخت از نظر حقوق و مزایا در شرایط سختی قرار دارند، در مورد خدمات دهی به مشتریان، گفت: این جایگاه یکی از شلوغترین جایگاههای شهر است، زیرا روزانه تعداد زیادی اتوبوس مسافری به آن مراجعه میکنند.
او افزود: تنها مشکلی که در زمینه سوخت رسانی وجود دارد، این است که با توجه به میزان شلوغی این جایگاه، سهمیه سوخت آن باید افزایش پیدا کند، زیرا اگر بار فعلی تمام شود و هنوز بار جدید نرسیده باشد، ممکن است نتوانیم به اتوبوسها خدمات بدهیم.
این کارگر جایگاه سوخت ادامه داد: برای حمل و نقل سوخت به جایگاه مشکلی نداریم. مدیریت جایگاه هر شب بار را سفارش میدهد و صبح زود به جایگاه میرسد، اما اگر کمی دیرتر سفارش دهد، به دلیل این که این جایگاه خیلی شلوغ است، تا رسیدن بار بعدی نمیتوانیم خدمات بدهیم.
پس از این جایگاه، به سراغ یکی از جایگاههای سوخت دو منظوره در حوالی میدان شهدا رفتیم. تراکم خودروهای مراجعه کننده به این جایگاه، کمی شلوغتر از حالت عادی به نظر میرسید. همچنین تعداد زیادی موتور سوار برای سوختگیری به این جایگاه مراجعه کرده بودند. مردم نیز اغلب در مورد نبود بنزین سوپر گلایه داشتند.
شلوغی جایگاههای سوخت به دلیل خرابی کارتخوان هاست نه کمبود سوخت
کارگران این جایگاه از توضیح دادن در مورد شرایط کاری خود طفره میرفتند و تاکید میکردند که اگر سوالی دارید، به دفتر مدیریت مراجعه کنید.
با مراجعه به دفتر مدیریت، از جانشین مدیر این جایگاه در مورد شایعه این که برخی از جایگاهها در حال ورشکستگی هستند، سوال پرسیدیم که در پاسخ گفت: به نظر من چنین چیزی وجود ندارد، زیرا مدیر همین جایگاه آن قدری سود به دست آورده که اکنون تلاش میکند تا بتواند یک جایگاه دیگر بخرد.
او افزود: علت این شلوغیها هم این نیست که کمبودی یا مشکلی در تامین سوخت داشته باشیم، بلکه مشکل در کندی عملکرد کارتخوان هاست. حدود یک هفته است که کارتخوانها مشکل پیدا کرده اند. گاهی از حدود ساعت ۷ و نیم یا ۸ بعد از ظهر، دچار قطعی میشوند.
این مسئول جایگاه سوخت اظهار کرد: اکثر جایگاههای سوخت کشور از خدمات بانک ملت استفاده میکنند مگر آن که اوضاع مالی بسیار خوبی داشته باشند که در آن صورت از خدمات بانک پاسارگاد یا پارسیان استفاده میکنند، اما اغلب جایگاهداران در حال حاضر تحت پوشش بانک ملت هستند.
او افزود: به دلیل این مسئله، چند روز پیش از ساعت ۸ شب تا ۹ صبح تعطیل بودیم در حالی که باید ۲۴ ساعته فعالیت کنیم. یکی از سکوهای ما اکنون به دلیل مشکل کارتخوان تعطیل است.
این فعال عرضه سوخت گفت: ما در روزهای عادی، یک مرتبه بارگیری میکنیم، زیرا مخازن کمی قدیمی شده و از پر کردن آنها میترسیم، اما در روزهای شلوغ، به ناچار دو مرتبه بار جدید خریداری میکنیم.
او تاکید کرد: نوسازی مخازن و تجهیزات به هزینه بسیار بالایی نیاز دارد که در شرایط فعلی اقتصادی، برای بسیاری از جایگاهداران نمیصرفد که بخواهند نوسازی را انجام دهند. البته بسیاری از تجهیزات در داخل کشور ساخته میشود، اما بی ثباتی اقتصادی روی این تجهیزات داخلی نیز تاثیر گذاشته، به طور مثال در گذشته هر نازل را حدود ۳۵ هزار تومان خریداری میکردیم، اما اکنون به حدود ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.
او همچنین در مورد تاثیر اجرای طرح برندینگ بر فعالیت جایگاههای سوخت نیز گفت: وضعیت خیلی بهتر شده و راحتتر فعالیت میکنیم.
پس از این جایگاه، به سراغ یک جایگاه سوخت دیگر در میدان فردوسی رفتیم. کارکنان این جایگاه نیز حاضر به گفت و گو نبودند و مردم هم تنها گلایهای که داشتند، در مورد کمبود بنزین سوپر در جایگاهها بود.
به سراغ مدیر جایگاه که رفتیم، اعلام کرد با وجود آن که گلایههای زیادی از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی دارد، اما طبق قرارداد جایگاه با این شرکت، اجازه صحبت کردن ندارد.
به همین دلیل راهی یک جایگاه سوخت دیگر در خیابان انقلاب شدیم. این جایگاه بر خلاف جایگاههای قبلی، کمی خلوتتر به نظر میرسید.
مدیر این جایگاه بیان کرد: در زمینه تامین به موقع سوخت مشکلی نداریم و در این جایگاه صفی تشکیل نمیشود، اما اخیرا به مشکل خرابی کارتخوانها برخورده ایم.
او گفت: خرابی کارتخوانها سبب شده که هر روز مردم با کارگران جایگاه درگیری و خشونت داشته باشند.
چرا صفوف پمپ بنزین ها طولانی شده است؟
در این گزارش به جایگاههای سوخت شهر تهران مراجعه و مشکلات آنان را بررسی کرده ایم.
لینک کوتاه : http://cvna.ir/?p=15476